Om ossVi tror att livet på jorden är en skola, en del av ett hållbart leverne är att veta om sitt ursprung och sin framtid för att kunna göra det man är ämnad att göra på sin livsväg som den person man verkligen är.

Gunilla

info@hallbartleverne.nu

gunillaJag ser mig som en tjej som har en fot på Södermalm i Stockholm och den andra i en liten by i nordligaste Lappland. Född och uppvuxen i Kiruna men har nu bott halva livet i storstan. Då jag nu har ärvt ett gammalt hus i byn där rötterna finns har Lapplandsbenet börjat få större tyngd. Jag har tre barn och ett barnbarn och funderar mycket hur vi ska kunna leva hållbart. Både hållbart liv, så att man får ett liv man vill leva, och hållbart leverne så att påverkan på Moder Jord blir så litet som möjligt.

Jag har under hela mitt liv återkommit till hållbart leverne. Det började i slutet på 80-talet då jag kom i kontakt med min första kompost. Det gjorde att jag började tänka i kretslopp och vad vi egentligen behöver för att leva ett gott liv. Några år senare startade jag kurser i kretsloppslära och kompostering. Jag passade då på att propagera för att vi skulle handla miljövänligt och närodlat. På den tiden bodde jag i Kiruna och många sa att det var omöjligt att leva så där men det blev bara en sporre för att ordna kurser för lärare på lågstadium och förskola. Numera sorterar jag sopor och tänker mycket på vilket avtryck jag gör på Jorden. Jag har bil men använder den bara då den verkligen behövs. Jag köper kläder när jag verkligen behöver det och inte bara för att jag vill. Jag lagar och lappar det som går och handlar begagnat. Jag handlar KRAV märkt och närodlat och köper inte mycket kött, bara om det är vilt.

Jag började även tänka på hållbart liv då jag kom i kontakt med Reiki under 2004, då jag gick det första steget. I samma veva blev jag en tid sjukskriven för utmattningssyndrom och blev varse kroppens, och själens, begränsningar. Därefter gick jag steg två ett par år senare och blev Master/lärare under våren 2010. Se mer under "Vad är Reiki?"

Till vardags arbetar jag med utbildning i betongbranschen, sedan mer än 10 år. Före det arbetade jag som lärare i gymnasieskolan och innan det som arbetsledare i byggbranschen.

 

Johanna

info@hallbartleverne.nu

johannaPrecis som storasyster är jag född och uppvuxen i Kiruna med starka rötter kvar i norr, har dock bott här nere i snart ¾ delar av mitt liv. Jag identifierar mig inte som en norrbottning men behöver med jämna mellanrum komma upp till naturen, ljuset och vidderna för att må bra. Dessutom har banden till kusinerna i norr blivit starkare sedan våra fädrer har gått vidare till ljuset.

Jag har under hela mitt liv haft ett brinnande intresse för hälsa, friskvård och sambandet mellan kropp och själ vilket medfört att jag gått många kurser och även längre utbildningar i området. När jag var liten sa jag att jag ville bli en Klok Gumma när jag blir stor, vägen dit är lång och krokig men fortfarande mitt livsmål. Jag har alltid vetat att jag är en healer men inte alltid vetat hur jag ska förhålla mig till uppdraget.

Jag ville hitta ett redskap att ge behandling åt mig själv och hittade Reiki, läs mer under "Vad är Reiki?" Vårt västerländska samhälle är snabbt och intensivt, medvetet försöker jag dra ner på tempot och göra MINA val istället för vad som kan tänkas förväntas av mig. Det är inte alltid lätt att följa sin väg. Jag kallar mig ljusarbetare, med livsuppgiften att sprida ljus. Många människor i vår värld är onödigt sorgsna och vilsna, en ljusarbetares arbete är att genom meditation och ljus-healing föra in ljuset i kropp och själ igen. Ljusarbetare arbetar också med att sända ljus och kärlek till planeten och alla väsen på den.

Just nu utvecklar jag min intuition genom mediala kurser. Jag bor i en liten lägenhet i Stockholm med min sambo och har en mindre gård i Uppland, dit jag åker för att samla energi, påta i jorden, har kurser och drömmer om ett liv nära naturen och så självförsörjande som möjligt. 

Jag är Diplomerad Massör inom klassisk massage (1994-1996) och Akupunktör enligt traditionell kinesisk medicin, delvis utbildad i Kina (2002-2005) och är ansluten till Akupunkturförbundet www.akupunkurforbundet.se & Reikiförbundet www.reikiforbundet.se